Saskia Van Herzeele en Maarten Vandenbemden zijn samen Adentro: een jong muzikaal duo met gitaar en piano.
De verrassende dialoog tussen hun twee instrumenten creëert een poëtische klankwereld – en raakt het publiek binnenin.

Het duo ontstond aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en deed inspiratie op bij onder meer Dirk Vermeulen, Viviane Spanoghe, Thomas Dieltjens en Oxalys.

In januari 2018 was Duo Adentro één van de drie Vlaamse finalisten van de Supernovawedstrijd, waarbij ze de kamermuziekzaal van Bozar vulden met intieme klanken van Debussy en Mompou. In mei 2018 werden ze winnaar van het Kamermuziekconcours op het Twents Gitaarfestival. 
En ze gaan ook verder: de dromerige samenklank van hun ensemble inspireert tot vertellen én verbinden.
Met hun eerste muziektheatervoorstelling “Nog lang en gelukkig?” in samenwerking met acteur Yoeri Lewijze speelden ze onder andere voor We Share Music (Festival van Vlaanderen Oost-Vlaanderen). Duo Adentro bouwt ook aan Muziek op Bezoek en brengt zo muzikale ontroering naar mensen die zelf de concertzaal niet kunnen bereiken. Het project won de Karen Vernimmenprijs 2017. Lees meer op www.muziekopbezoek.com

Hun eerste CD Once upon a time“, geproduceerd met steun van Beeldenstorm vzw, is nu uit bij Etcetera records en bij handels en streamingdiensten verkrijgbaar.

Adentro brengt concerten met originele muziek voor gitaar en piano, maar ook verfrissende bewerkingen van de “grote” kamermuziek. Inmiddels vond het jonge duo een formule die hen als gegoten zit: intieme concertprogramma’s met kleurrijke eigen (her)interpretaties, steeds op zoek naar een verrassende invalshoek. Zo maken ze van elk concert een bijzondere gebeurtenis die samen met het publiek steeds verder binnenwaarts wordt beleefd.