Maarten Vandenbemden (1994) wordt geboren in een huis vol gitaren en krijgt zijn eerste gitaarlessen van zijn vader. Dertien jaar later leidt zijn weg naar de klas van Antigoni Goni aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij “summa cum laude” de masters gitaar en muziekschriftuur behaalt.

 

Als solist en met verscheidene orkesten speelde hij onder meer in Bozar (Brussel) en het koninklijk paleis van Caserta, en van Italië tot Jordanië.

Vanuit een bijzondere voorliefde voor kamermuziek speelt hij regelmatig samen met zangers Noémie Schellens en Kobe Baeyens, met celliste Ann Van Hecke en in de kleurrijke bezetting van twee tenoren en twee gitaren, als “Los Reyes de la Baraja”.

Sinds 2018 vormt Maarten het vierde lid van het Four Aces gitaarkwartet, waarmee in 2019 het album “Tabula Rasa” werd uitgebracht dat mee op tournee naar China mocht in de zomer van dat jaar.

Maarten is docent toegepaste- en geschreven harmonie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Als gitaarleraar is hij verbonden aan de Stedelijke Kunstacademie Halle.

Sinds 2016 is Maarten bovendien actief betrokken bij the Volterra Project , een innovatieve zomercursus voor gitaar, en bij Mobile Music Playground, een project dat Brusselse kinderen in contact brengt met klassieke muziek.